Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Synergia
www.stowarzyszenie-synergia.pl

„Jednakowo ważne jest wychowanie dzieci jak i rodziców” Carl Gustav Jung

• OTWARTA GRUPA SPOTKANIOWA „Między nami mamami”Otwórz lub zamknij

Macierzyństwo to cud. I nie tylko... Rozmowy o obliczach macierzyństwach, jego blaskach i cieniach. Dyskusje o obawach i marzeniach, o codziennych wątpliwościach i wyjątkowych chwilach… Tematy bardzo poważne i chwile żeby odpocząć od roli matki idealnej. Być może ponarzekać, poprosić o radę, wymienić się doświadczeniami? Rozmowy całkiem nie o dzieciach. Rozmowy o NAS. Spotkania dla mam. A może KOBIET będących MAMAMI?

Raz w miesiącu, w każdy trzeci czwartek miesiąca od godz. 17:00 do 19.00, Sabina Mazur w ramach projektu społecznego „Synergia dla Rodziny” zaprasza wszystkie mamy do udziału w spotkaniu organizowanym w Katowicach przy ul. PCK 10/5, I piętro.

Spotkanie ma charakter otwartej grupy spotkaniowej (o jej zasadach możesz przeczytać tutaj).

Szczegółowych informacji udziela Sabina Mazur:

telefon: 509 231 105

Czego możesz się spodziewać po udziale w spotkaniu?

·         Rozmów na tematy ważna dla uczestniczek – od wychowania dzieci po pasje i marzenia

·         Wymiany doświadczeń – nie tylko w zakresie wychowania dzieci

·         Programu edukacyjnego – o chustach, o masażach, o karmieniu – tematy wybiera grupa!

·         Oderwania od rzeczywistości  i okazji do zawarcia nowych znajomości

·         Poczucia SIŁY KOBIET…

Udział w spotkaniu jest bezpłatny!

Prowadzący spotkanie:

Sabina Mazur- mgr psychologii. Mama dwójki dzieci. Ukończyła kurs „Program edukacji psychologicznej w zakresie psychoterapii” Instytutu Terapii Gestalt oraz warsztaty szkoleniowo-terapeutyczne w zakresie choreoterapii.

• OTWARTA GRUPA SPOTKANIOWA „Aby rozstanie było łatwiejsze”Otwórz lub zamknij

Raz w miesiącu w ramach projektu społecznego „Synergia dla Rozwoju” członkowie Stowarzyszenia Na Rzecz Rozwoju „Synergia” w każdą drugą środę miesiąca od godz. 17:30 do 19:30 zapraszają wszystkie osoby dotknięte kryzysem w związku oraz osoby w trakcie rozwodu do udziału w spotkaniu organizowanym w Katowicach przy ul. PCK 10/5, I piętro.

Otwarta grupa spotkaniowa to cykliczne spotkania , którym asystuje doświadczony trener. Spotkanie jest formą rozmowy, dyskusji w kilku- lub kilkunastoosobowej grupie. Jedynym celem spotkania jest wymiana doświadczeń: tematy będą na bieżąco ustalane przez samych zainteresowanych. Otwarty charakter grupy zapewnia możliwość przyjścia na dowolne spotkanie bez konieczności wcześniejszej rezerwacji oraz możliwość poszerzania składu grupy (można dołączyć do grupy na dowolnym spotkaniu).

Szczegółowych informacji udziela Magdalena Gruszczyńska:

telefon: 510 663 003

Korzyści płynące z udziału w spotkaniu:

·         Pełniejsze zrozumienie emocji towarzyszących rozstaniu

·         Kontakt z osobami w podobnej sytuacji - zyskanie poczucia bycia zrozumianym

·         Poznanie technik radzenia sobie z żalem, smutkiem i złością

·         Otrzymanie wsparcia w procesie wejścia na trudną drogę akceptacji nowej sytuacji

·         Dostrzeżenie szans, jakie stwarza każda zmiana w naszym życiu...

·         Uzyskanie informacji o innych możliwych formach wsparcia

Magdalena Gruszczyńska - mgr psychologii. Ukończyła całościowe szkolenie podyplomowe do certyfikatu psychoterapeuty atestowane przez Polskie Towarzystwo Psychiatryczne. Od ponad 10 lat pracuje z dziećmi oraz osobami dorosłymi. Jej pasją jest psychologia prenatalna oraz rozwojowa małego dziecka. Swoje kompetencje zawodowe podnosi uczestnicząc w specjalistycznych kursach i szkoleniach. Prywatnie żona i mama 7-letniego Filipa i 2-letnich bliźniaków Leona i Karola

Udział w spotkaniu jest bezpłatny!